Türkü Yurdu

Kıbrıscık Kaymakamlığı : Cin Köprü (Gelin Kızlar Gelin) Türkü Sözleri - Türkü Notaları - Türkü Hikayeleri

Cin Köprü (Gelin Kızlar Gelin)  Cin Köprü (Gelin Kızlar Gelin) adlı türkünün hikayesi


Cin Köprü (Gelin Kızlar Gelin)  "Cin Köprü (Gelin Kızlar Gelin)"

Kıbrıscık köylerinden Nadas ile Deveci köyleri arasında Cuma Deresi üzerinde kurulu bir Cin Köprü vardır. Bu köprü eskiden beri Beypazarı'na giden yaya yolu üzerinde kurulmuş ahşap bir köprüdür. Köprünün çevresinde dere kenarında kavak ağaçları bulunmaktadır.

Polatlı’nın Sarısaban Köyü’nden alınan gelin, şimdiki Yazıca Köyü Sarıoba Yaylası’na getirilmektedir. Cin Köprü başına gelen gelin alma kafilesi bu köprüyü geçerken köprünün başındaki kavak ağacında bulunan kartal, düğün kalabalığından korkar ve uçar. Kartalın uçması ile gelin atı ürker ve üzerinde bulunan gelini sarp dereye uçurur. Gelin kayalara çarparak sulara gömülür. Gelin alıcıları tarafından aranarak bulunur ve sudan çıkarılır. Köprü başına mezar yapılarak buraya gömülür. Mezarı halen burada bulunmaktadır. Gelinin arkasından yakılan yakım (ağıt) bugün halk arasında türkü olarak söylenmektedir.

Kıbrıscık Kaymakamlığı  Kıbrıscık Kaymakamlığı Diğer Türküleri


Turkuyurdu.com türkü sözleri sitesinde Kıbrıscık Kaymakamlığı Cin Köprü (Gelin Kızlar Gelin) türkü mp3 veya Cin Köprü (Gelin Kızlar Gelin) mp3 turku indirebileceğiniz Rapidshare ve benzeri linkler yoktur. "Turku Yurdu" sadece Kıbrıscık Kaymakamlığı türkü hikayelerini içerir.