Türkü Yurdu

Yavuz Bingöl : Türkü Sözleri - Türkü Notaları - Türkü Hikayeleri

Zamansız Şehire Dönmek  Sponsorlu Bağlantılar


Zamansız Şehire Dönmek  Yavuz Bingöl Hayatı - Yavuz Bingöl Kimdir ?


Doğum Yeri: İstanbul
Doğum Yılı: 1964

1964’de İstanbul'da doğan Yavuz Bingöl, edebiyat öğretmeni baba Yılmaz Bingöl ile halk ozanı anne Şahsenem Bacı’nın evliliğinden olan biri kız üç çocuğundan en büyüğüdür. Babasının mesleği sebebi ile Kars, Konya, İstanbul ve Ankara'da ilkokulu tamamlar. Annesinin etkisiyle ortaokulu ikinci sınıfta bırakarak Ankara Devlet Konservatuarı Korno-Piyano bölümüne iyi bir dereceyle girer.

1979 yılı sonunda konservatuardan ayrılan Bingöl, 1980-83 yılları arasında kimi ailevi-özel sebeplerden dolayı müziğe ara verir. 1983’de İzmir’de yaşadığı dönemlerde müzik öğretmeni İsmail Ünlü ve annesi ozan Şahsenem Bacı’nın büyük desteğiyle tekrar müziğe döner. 1984’te askere giderek, 18 ay boyunca Erzurum ve Kars orduevlerinde müzik ile ilgili çalışarak kendisini geliştirme fırsatı bulur. 1986’da askerden döner ve o yıl evlenir. Bu evliliğinden Türkü Sinem adında bir kızı olur.

1987-1989 yılları arasında İzmir Fuarı’na gelen Huri Sapan, Hakkı Bulut, Belkıs Akkale, Hülya Süer, Bergen, İbrahim Tatlıses, Zekeriya Ünlü ve Müslüm Eren gibi birçok sanatçıya bağlamasıyla eşlik eder. Bu dönemde bir yandan da çocukluk arkadaşlarıyla orkestra kurarak düğünlere katılır.

Sanatçının yaşantısındaki bu iki önemli etkinlik süreci müziğinde, profesyonelleşmeye doğru bir geçiş sürecidir. 1989 yılının sonunda, 80 sonrası ozanlık geleneğinin gittikçe yok olması ve grup müziğinin yaygınlaşmasından etkilenen Yavuz Bingöl, İzmirli müzisyen arkadaşı Nihat Aydın ile birlikte Grup Umuda Ezgi’yi kurarak yedi yıl protest müzik yapar. Bu süreçte 15’e yakın besteye imza atan Bingöl, 95 yılında Grup Umuda Ezgi’den ayrılarak kendi müziğini yaratmak üzere çalışmaya başlar ve "Sen Türkülerini Söyle" adlı ilk albümünü hazırlar.

Poptan ve Arabesk müzikten dolayı gittikçe yozlaşan ve kirlenen müzik ortamına Anadolu kültürüyle yoğrulmuş türküleriyle çıkan ve kullandığı enstrümanlarla türkülere kentli bir sound katan Yavuz Bingöl, halktan büyük sevgi ve ilgi görür. Bu başarısı sonucunda 1995 ve 2000 yılları arasında Türkiye’de 200’ü aşkın; İngiltere, Belçika, Almanya, Fransa, Avusturya gibi 15’e yakın Avrupa ülkesinde de onlarca konser verir. 97 yılında Baharım Sensin, 98’de Gülen Az, 99’da Sitemdir isimli dört albüm çıkarır. 1998 yılında "Cumhuriyet" 1999 yılında da "Salkım Hanımın Taneleri" adlı filmlerde aldığı rollerle sinemaya da adımını atar.

70’li yıllarda annesi halk ozanı Şahsenem Bacı’nın popüler olduğu dönemlerde annesiyle birlikte başlayan müzik yaşamı İzmir Narlıdere Belediyesi’nde bir sokağa adının verilmesi ve 2000 yılının sonunda Almanya’da gerçekleştirilen bir konser için UNESCO tarafından barış elçisi olarak seçilmesi gibi önemli adımlarla ezgili yürüyüşüne devam ediyor. Edebiyatçı bir baba ve ozan bir annenin oğlu Yavuz Bingöl’ün, 80’den sonra yükselen pop dalgası ile herkesin "sanatçı" olduğu bir dönemde "sözü ve özü kirletene ve bu kültürü taşıyamayanlara, küçülene ve küçültene bin ‘sitemdir’ bu türküler" diyerek emekle işlenmiş müzik tarzı ve Anadolu insanına olan yakınlığı nedeniyle bu başarılı noktaya gelmesi çok anlamlıdır.

Zamansız Şehire Dönmek  Yavuz Bingöl Tüm Türküleri


Turkuyurdu.com türkü sözü sitesinde Yavuz Bingöl mp3 dosyaları veya Yavuz Bingöl türkü mp3 indirebileceğiniz Rapidshare ve benzeri linkler yoktur. Türkü Yurdu sadece Yavuz Bingöl türkü sözlerini ve notalarını içerir. Sitede bulunan Yavuz Bingöl türkü sözleri tamamen bilgi amaçlı sunulmuştur.